matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
kharim:
log
(x−1)
64 = 3
9 paź 21:53
ICSP:
x > 1 oraz x ≠ 2 z definicji mam : (x−1)
3
= 64 (x−1)
3
= 4
3
x−1 = 4 x = 5
9 paź 21:54
kharim:
dziekuje bardzo
9 paź 21:56