doprowadz do najprostrzej postaci
anulaa: (n−1)! : (n−3)! =
9 paź 21:49
asdf: (n − 1)! = (n − 1)(n − 2)(n − 3)!
| (n − 1)(n − 2)(n − 3)! | |
| = ... |
| (n − 3)! | |
9 paź 21:51
Ajtek:
=(n−2)(n−1)
9 paź 21:51
anulaa: aha, dziękuję bardzo
9 paź 21:53
pigor: ... np. tak :
| (n−1)! | | (n−3)! (n−2)(n−1) | |
| = |
| = (n−2)(n−1)= n2−3n+2 . ...  |
| (n−3)! | | (n−3)! | |
9 paź 21:54
asdf: Cześć Ajtek
9 paź 21:54
Ajtek:
Siema

Cześć
pigor 
.
9 paź 22:00
pigor: witam wszystkich serdecznie ...
9 paź 22:08