Proszę o rozwiązanie
Anka: MAREK JECHAŁ DO BABCI SAMOCHODEM Z ŚREDNIĄ PRENDKOŚCIĄ 60 km/h A WRACAŁ ROWEREM Z ŚR.
PRENDKOŚCIĄ 40 KM/H JAKA JEST ŚR. PRĘDKOŚĆ NA CAŁEJ TRASIE?
Nie na innych danych
9 paź 20:52
Anka: nie 50km/h i nie ma podanej drogi
9 paź 20:57
aaaaaa: jest wzór na vsr?
9 paź 20:59
Anka: to do gimnazjum nie znam vsr
9 paź 21:00
pigor: ... np. tak : mamy tu do czynienia z s=const.
i prędkością harmoniczną , bo średnia prędkość
na tej trasie, to
| | 2*60*40 | | 48*100 | |
= |
| = |
| = 48kmh . ...  |
| | 40+60 | | 100 | |
9 paź 21:04
Anka: dziękuję
9 paź 21:04
Eta:
| | 2*v1*v2 | | 2*40*60 | |
vśr= |
| = |
| = 48km/h |
| | v1+v2 | | 40+60 | |
9 paź 21:08
Saizou : | | s | | s | |
a lnie lepiej zapamiętać wzór s=Vt→t= |
| →V= |
|
|
| | V | | t | |
wówczas
| | sc | | 2s | |
V= |
| = |
| i reszt ja u pigor'a |
| | tc | | t1+t2 | |
9 paź 21:08
Eta:
9 paź 21:10