matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie na szostkę
Matma:
Oblicz wartość wyrażenia (
√
6+2
√
5
+
√
6−2
√
5
)
2
9 paź 20:29
ICSP:
(a+b)
2
= a
2
+ 2ab + b
2
u ciebie : a = 6 + 2
√
5
b = 6 − 2
√
5
9 paź 20:30
krystek:
6+2
√
5
+2
√
6
2
−(2
√
5)
2
+6−2
√
5
=...
9 paź 20:31