matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
zorix:
Rozwiąż równanie log
x
4+log
x
2
64=5
9 paź 20:05
ICSP:
x ∊ (0;
∞
)\{1} log
x
4 + log
x
2
64 = 5
log
x
64
log
x
4 +
= 5
log
x
x
2
3 log
x
4
log
x
4 +
= 5
2
5
(log
x
4} = 5
2
log
x
4 = 2 x = 2
9 paź 20:08