matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Wiktoria:
jeszcze raz ja, zadanie tym razem z książki Aksjomat − testy maturalne x
0
,
1
2
0
5
= 6 to x
0
,
3
6
1
5
to... ?
9 paź 19:37
Eta:
0,1205*3=0,3615 to x
0,3615
= (x
0,1205
)
3
= 6
3
=......
9 paź 19:40
konrad:
x
0,3615
=(x
0,1205
)
3
9 paź 19:41