matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
zadanie:
1
2
1
wiedzac ze P(A')=
; P(A∩B)=
; P(A'∩B')=
oblicz P(B')
2
5
3
1
P(A)=
2
1
P(A'∩B')=
=P(AUB)'
3
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)→P(B)=P(AUB)−P(A)+P(A∩B) P(B')=1−P(B) jak obliczyc P(B)?
9 paź 18:34
zadanie:
?
9 paź 18:50
Eta:
Wszystko dobrze
2
teraz : P(AUB) = 1− P[(AUB)
'
]=
3
teraz dokończ.........
9 paź 19:09