:)
Tyrla: mam taki uklad rownan :
i musze z tego wyliczyc V
A i V
B
9 paź 17:29
Krzysiek: dodając stronami i dzieląc przez 2 wyliczysz VA
odejmując stronami i dzieląc przez 2 wyliczysz VB
9 paź 17:31
Tyrla: umiem takie cos robic ale nie w tym przypadku
9 paź 17:34
Saizou : zadanie z fizyki (z kinematyki) o rzucie pionowym w dół, albo o spadku swobodnym

z operonu
9 paź 17:35
Tyrla: nie wiem czy z operonu. Mam taka liste zadan do zrobienia.
9 paź 17:37
Saizou : " Ciało spada swobodnie z pewnej wysokości. W punktach A i B swojej drogi osiągnęło ono
szybkość V
A=10 m/s i V
B=20m/s. Oblicz odległość między punktami A i B. Przyjmij że
g≈10m/s
2"
9 paź 17:39
Tyrla: Pociąg A ma długosc Sa,pociąg B ma długość Sb.Gdy pociagi sie mijaja jadac w te sama strone to
czas ktory uplywa od chwili gdy lokomotywa A dogoni ostatni wagon pociagu B do chwili gdy
ostatni wagon pociagu A minie lokomotywe B wynosi Gdy pociagi jada w przeciwne strony czas
mijania wynosi .Obliczyc predkosci Va i V b.
9 paź 17:41
Tyrla: ?
9 paź 17:48
Tyrla: Pomoze ktos ?
9 paź 17:54
Tyrla: ?
9 paź 18:00
Tyrla: ?
9 paź 18:07
Tyrla: ?
9 paź 18:18
Tyrla: | | 2(Sa + Sb) | |
2Va = |
| /:2 |
| | t1 + t2 | |
Dobrze ?
9 paź 18:38
Tyrla: Sprawdzi ktos ?
9 paź 18:49
Tyrla: Niech ktos sprawdzi, prosze
9 paź 18:57
Tyrla: ?
9 paź 19:07
nikt: źle dodałaś ułamki
9 lis 18:06
mkf07: Jeszcze potrzebujesz to rozwiązanie? − dopiero dziś trafiłam na tą stronę.
Masz źle dodane prawe strony. Potrzebny jest wspólny mianownik.
9 lis 20:13
Mila:
| | t2*(Sa+Sb)+t1*(Sa+Sb) | |
2Va= |
| ⇔ |
| | t1*t2 | |
| | (Sa+Sb)*(t1+t2) | |
2Va= |
| |
| | t1*t2 | |
| | (Sa+Sb)*(t1+t2) | |
Va= |
| |
| | 2t1*t2 | |
DALEJ ROZWIĄŻESZ SAM?
Pierwsze równanie pomnóż przez (−1) i w podobny sposób wyznacz V
b
9 lis 20:18
niania:
Tyrla już pewnie dzieci bawi

( 11 lat temu wrzucił zadanie)
9 lis 20:20
Mila:
A któż to odkopał, nie zauważyłam, że to post z 2012 roku.
9 lis 20:21
mkf07: Trudno zauważyć − przy poście wyświetla się tylko data 9 paź
9 lis 20:26
Little Mint:
Jak najedziesz myszką na datę pierwszego postu to pokaże się także z którego roku
9 lis 20:34
mkf07: Dzięki, będę wiedziała
9 lis 20:51