matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Damian:
Proszę o sprawdzenie: Mamy ciąg arytmetyczny o wyrazach 3,7,11,15 Obliczyć trzeba a
2010
r=4 a
2010
=a
1
+2009r=3+2009*4=3+8036=8039
9 paź 17:20
Basia:
9 paź 17:26
Damian:
Dzięki
Sugestywny znaczek
9 paź 17:27