DZIAŁ prawdopodobieństwo
klasa maturalna: Witam! czy pomógłby mi ktoś w rozwiązaniu tego przykładu?
P(B) = 1/2
P(AUB) = 3/4
I muszę obliczyć P(A\B)
9 paź 16:53
Mila:

P(A∪B)=P(A\B)+P(B)
9 paź 17:11
klasa maturalna: dziękuję bardzo
9 paź 17:29
Mila:
9 paź 17:58
klasa maturalna: a mam jeszcze jedno pytanie

to mam zostawić w takiej postaci ?
bo po rozwiązaniu wychodzi − 5/4 a tak chyba nie możesz być ;> ?
9 paź 18:21
klasa maturalna: może *
9 paź 18:22
klasa maturalna: 1/4 ok tylko ty nie sprowadzilas do wspolnego .
9 paź 21:39
Mila: Jesteś w klasie maturalnej, to obliczenia Ci zostawiłam.
9 paź 22:09