matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka.
Ala94:
P(B)=1/2, P(AuB)=3/4. Oblicz P(A\B) Nie wiem jak to policzyć skoro nie mam już PODANEGO P(A∩B), nie pasuje mi do wzoru
9 paź 16:20
Aga1.:
AUB=(A\B)UB P(AUB)=P(A\B)+P(B)
9 paź 18:34