matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
złożenie funkcji, zacieśnienia, wskazówki
ohayou18:
f(x)=k{x+1 dla x∊[0,1] & −x+3 dla x∊(1,3], f
0,3]→R
3
podobny zapis ma druga funkcja i mam policzyc h=fog oraz wyznaczyć zbiór h
−1
((0,
)).
2
czy to oznacza, że muszę złożyć te funkcje? w sensie z tych przedziałów w jedną? Proszę o wskazówki.
9 paź 14:12
ohayou18:
⎧
x+1 dla x∊[0,1]
f(x)=
⎩
−x+3 dla x∊(1,3]
, f: [0,3]→R
3
podobny zapis ma druga funkcja i mam policzyc h=fog oraz wyznaczyć zbiór h
−1
((0,
))
2
czy to oznacza, że muszę złożyć te funkcje? w sensie z tych przedziałów w jedną? Proszę o wskazówki.
9 paź 14:14