matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąty
Adek:
Oblicz obwód L i pole P prostokąta ABCD, wiedząc, że A=(1,1), B=(4,−2), (C=5,5,−0,5)
8 paź 22:57
Mila:
|AB|=3
√
2
=a |BC|=
√
(5,5−4)
2
+(−0,5+2)
2
=
√
2,25+2,25
= =
√
2*2,25
==1,5
√
2
b dokończ
8 paź 23:16