Przedstaw liczbe
orzech: Liczbe log 21 175 przedstaw przy pomocy a i b gdzie a= log 3 35 i b= log 3 7
8 paź 21:50
orzech: Pomocy panowie i panie, nie wiem jak wystartować z tym zadaniem
8 paź 22:10
Eta:
log
335= log
37+log
35 ⇒log
35=a−b
| | log3175 | | log335+log35 | |
log21175= |
| = |
| = |
| | log321 | | log33+log37 | |
= teraz dokończ ..........
8 paź 22:29
orzech: Ktokolwiek cokolwiek
8 paź 23:25
Eta:
No
orzesz −−ku 
Masz tylko podstawić dane i podać wynik! ( lenia masz?
| | a+a−b | | 2a−b | |
log21175= |
| = |
| |
| | 1+b | | b+1 | |
i tyle
8 paź 23:28
sushi_gg6397228:
moze trzeba za
orzeszka ścisnąc, to i
LEŃ sobie pójdzie
8 paź 23:30
Eta:
"dziadek" by się przydał
8 paź 23:31
sushi_gg6397228:
to wołaj
trzeciego do trójkąta
8 paź 23:32
Ajtek:
Gramy w brydża

Witaj
Eta,
sushi...
8 paź 23:33
Eta:
nie do brydża?

........tylko do ściśnięcia
orzeszka
8 paź 23:34
sushi_gg6397228:
a jak
8 paź 23:34
Eta:
Witam "dziadków"
8 paź 23:35
Ajtek:
Do brydża jako "dziadek" się nadaję. Może zdążę policzyć karty obserwując grę
8 paź 23:37