x
asia: b2=3√2 b=?
8 paź 21:09
Ajtek:
b2=3√2 /3
(b2)3=2
b6=2 b=...
8 paź 21:15
asia: 6√2
?
8 paź 21:17
krystek: b=√3√2=6√2
8 paź 21:18
Ajtek:
Tak

.
Dzięki
krystek za pomoc.
8 paź 21:19
asia: dzięki
8 paź 21:19
asia: eee...nic mi nie pomogła ta podpowiedź
| 2 | |
| ...chciałam zastosować wzór a3−b3 i nie umiem znaleźć b,bo ten 6√2 |
| 3√25+3√50+3√2 | |
nie bardzo mi pasuje..
a=
3√5
ab=
3√50,zatem b=
3√10,ale to mi też nie pasuje
9 paź 16:38
Saizou : np.
b2=3√2 /√
lbl=√3√2
lbl=6√2
b=6√3 lub b=−6√3
9 paź 16:40
asia: nie rozumiem...
9 paź 16:42