geometria przestrzenna - prosze o rozwiazanie z gory dziekuje;)
olga: Podstawą ostroslupa ABCS jest trojkat rownoboczny ABC o boku dlugosci 8cm. Punkt D jest
srodkiem krawedzi AB. Odcinek DS jest wysokoscia ostroslupa. Krawedzie AS i BS maja dlugosc
7cm. Oblicz dlugosc krawedzi CS tego ostroslupa.
8 paź 21:08
Bogdan:

a= ...
x =
√a2 + b2 = ...
8 paź 21:25
olga: dzieki

a moge prosic o dalsze rozwiazanie?
8 paź 21:41
Bogdan:
Zadanie jest przecież rozwiązane, wstaw tylko podane liczby i wykonaj rachunki.
8 paź 23:29