matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Średnia arytmetyczna
Patrycja:
Srednia arytmetyczna liczb x,y,z jest rowna 5. Oblicz srednia arytmetyczna liczb 2x, 2y, 2z
8 paź 21:00
ZKS:
x + y + z
= 5 / * 2
3
2x + 2y + 2z
= ...
3
8 paź 21:02
Patrycja:
= 10 ?
8 paź 21:05
krystek:
Tak
8 paź 21:06
Patrycja:
Dziekuje bardzo !
8 paź 21:07