x
asia: wyznacz następujące sumy|:
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| + |
| + |
| +...+ |
| |
| 1*3 | | 3*5 | | 5*7 | | 19*21 | |
Umiem to obliczyć ,tak na "chłopski "rozum i wiem jaki jest wynik,ale proszę o wzór,,,
8 paź 20:34
ZKS:
| 1 | | A | | B | | Ax + 2A + Bx | | (A + B)x + 2A | |
| = |
| + |
| = |
| = |
| |
| x(x + 2) | | x | | x + 2 | | x(x + 2) | | x(x + 2) | |
| 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| |
| x(x + 2) | | 2x | | 2(x + 2) | |
8 paź 20:39
asia: dziękuję
8 paź 20:53
ZKS:
Proszę. Mam nadzieję że wiesz jaka jest odpowiedź.
8 paź 20:54
9 paź 16:40
opczajacz stron wazne.pl: 1 A B Ax + 2A + Bx (A + B)x + 2A
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− +
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− x(x + 2) x
x + 2 x(x + 2) x(x + 2)
1 {A + B = 0 ⇒ B = −
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 2
1 {2A = 1 ⇒ A =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 2
1 1 1 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− x(x + 2)
2x 2(x + 2)
9 paź 16:42
ZKS:
| | 20 | |
Ale odpowiedź według mnie to |
| . |
| | 21 | |
9 paź 17:03
9 paź 18:09
adam: ZKS − Twoje rozwiązanie jest dla mnie bardzo przydatne.
27 paź 08:17