zad
daniel: 2sin
12x*cos
12x = ...

8 paź 20:08
daniel: czy to jest sinx ? bo 2sinx*cosx=sin2x
8 paź 20:10
8 paź 20:14
Ajtek:
Tak, to jest sinx.
8 paź 20:15
daniel: rozwiazuje pochodna i cos mi nie wychodzi , jesli mozecie rzucic okiem to bedzie git
| | cosx | |
y=15lntg12x+ |
| (8cos4x−25cos2x+15) = ... |
| | sin4x | |
8 paź 20:17
daniel: bedzie sie ktos zabieral ?
8 paź 20:25
Ajtek:
O stary, policzenie takiej pochodnej zajmie mi dzień

. Może ktoś inny zerknie.
8 paź 20:29
daniel: przyklad z ksiazki , odpowiedz 8ctg5xcosx
8 paź 20:35
Ajtek:
A co mnie interesuje z książi czy z tablicy, jak ja pochodnych ponad 10 lat nie liczyłem i nie
pamiętam wzorów

.
8 paź 20:36
Ajtek:
Wrzuć to jako nowe zadanie, szybciej ktos zerknie.
8 paź 21:08
Mila: Sprawdź , czy dobrze wszystko przepisałeś, bo mam inny wynik.
8 paź 21:08
Ajtek:
Hej
Mila

Ile zajęło Tobie policzenie tej pochodnej? Z ciekawości pytam...
8 paź 21:11