matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
julka:
7*4
x
−2
2x+1
=26+7*4
x−1
8 paź 19:39
ZKS:
7
7 * 4
x
− 2 * 4
x
−
* 4
x
= 26
4
7
4
x
(7 − 2 −
) = 26
4
4
4
x
= 26 *
13
4
x
= 8 Dokończ.
8 paź 19:44
Eta:
2
2x
= 4
x
7*4
x
−4
x
*2
1
−7*4
x
*4
−1
= 26
7
4
x
(7−2−
)= 26
4
dokończ .........
8 paź 19:45