matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równań
adk:
⎧
3x−2y+z=4
⎨
7x+5y+2z=1
⎩
4x+7y+z=2
Dodaję do siebie równanie 1 i 3
⎧
7x+5y+2z=6
⎩
7x+5y+2z=1
Czyli −6≠1. Brak rozwiązań. Dobrze rozumuję?
8 paź 19:19
Krzysiek:
ok, tylko 6≠1
8 paź 19:43