matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znając ogólny wzór ciągu an sprawdź czy jest on ciągiem geometrycznym.
Misia:
Znając ogólny wzór ciągu an sprawdź czy jest on ciągiem geometrycznym. a) an=2|n−1| b) an=
√
3
n
c) an=
2
n
−1
3
n
d) an=2
n
8 paź 19:07