calka- mógłby ktoś dokonczyc ? pokierować ? dobrze myślę ?
Jola:
8 paź 18:57
ZKS:
Podstawienie.
−x2 = t
8 paź 19:01
jola: dt= xedx ?
8 paź 19:13
Krzysiek: dt=−2xdx
8 paź 19:17
jola: wychodzą mi bzdury zaznaczam ze to calka oznaczona od 0 do 1 typu e(−2) −1
8 paź 19:24
Krzysiek: | | 1 | |
czyli ∫e−x2xdx =− |
| ∫et dt=... |
| | 2 | |
potem wróć do podstawienia i wstaw granice całkowania
8 paź 19:27
jola: e−2−1
8 paź 19:28
jola: ok ok oswieciło mnie dzieki bardzo Krzyśku
8 paź 19:29
ZKS:
Spoko i nie ma za co.
8 paź 19:30