oblicz logarytm
Magda: oblicz 360,5−log63
8 paź 18:55
funkcja: mam z tym samym problem , ale nikt nie chce albo nie potrafi mi pomóc..
8 paź 18:57
Magda: kurczę :<
8 paź 18:58
funkcja: jak byś coś wiedziała , albo zrozumiała to zadanie to napisz na forum mojego zadania.
8 paź 19:01
8 paź 19:03
Ajtek:
360,5*36−log63=6*62(−log63)=6*6−2log63=6*6log63−2=...
Teraz stosujemy wzorek:
alogab=b i mamy:
=6*3−2=...
8 paź 19:05
funkcja: ej ludzie mi też pomóżcie ! wejdźcie na moje forum i pomóżcie !
8 paź 19:07