wyznacz wartość parametru m ... POMOCY :(((
tess: równania kwadratowe z Parametrem... PROSZE O POMOC !

wyznacz wartość parametru m :
a) (m+1)x
2 + (2m−3)x+m=0
b) mx
2 + 3x + 4m =0
c) x
2 + (3m−1)x + m
2 −m+1 =0
| | 1 | |
d) x2 − mx + |
| m (m+1) = 0 |
| | 4 | |
e) x
2 − (m−5)x + m
2 −6m +5 =0
f) {m}{2}x
2 +(1−2m)x + 2m −1 =0
g)x
2 + (m−2)x − m − 1 =0
h) (m +2)x
2 + 2mx + m − 3 = 0
8 paź 18:43
ICSP: taaa
polecenie mogę sobie sam wymyślić ?
8 paź 18:51
tess: wyznacz wartość parametru m gdy równanie nie ma rozwiązania w zbiorze liczb rzeczywistych − to
jest do g i h .
8 paź 18:53
ICSP: wiec pytanie kiedy równanie kwadratowe nie ma rozwiązań w zbiorze liczb rzeczywistych?
8 paź 18:56
tess: tak...
8 paź 19:00
tess: kto pomoże

?

(
8 paź 19:13