matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
Magda:
wykaż, że log
6
2
2+log
6
2
3+2log
6
2*log
6
3=1
8 paź 18:22
ZKS:
log
2
6
2 + 2 * log
6
2 * log
6
3 + log
2
6
3 = (log
6
2 + log
6
3)
2
= log
2
6
6 = 1
2
= 1
8 paź 18:23
Magda:
DZIĘKUJĘ!
8 paź 18:25