potęga
macko: Zapisz dane wyrażenie jako potęgę o podstawie 3
1/27 √(3∙∛(9√(1/27)) )
jak to zrobić
8 paź 17:40
macko: pomoże ktoś?
8 paź 17:44
Mati_gg9225535: | 1 | |
| √33√127 = 3−3 *√3*13=3−3 |
| 27 | |
8 paź 17:45
słabiak: najlepiej od konca 127 = 3−3 i posuwasz sie w lewo pierwiastek 3−32
8 paź 17:47
Mati_gg9225535: sory macko zle przepisałem przykłąd
8 paź 17:48
macko: spoko

tam sa 3 pierwiasti
8 paź 17:58
krystek: Stosuj nawiasy i pierwiastki zastąp potęgami
8 paź 18:00
macko: 3−3√3*3−3/2*3−3
czy tak to ma wyglądać?
8 paź 18:07
macko: końcowy wynik jest taki ?
3−3√3−9/2
8 paź 18:21
macko: czy tak to ma wyglądać?
8 paź 18:22
macko: ponawiam prośbę czy końcowy wynik to 31,375
10 paź 14:56