równania
aniaaaa ;): Rozwiąż równiania. (5 ostatnie przykłady nie mogą mi wyjść, pomożesz?)
a) 13x + 2 = x
b) 8 = 6 (x − 1) − 4x
c) 2 (1−x) = 6 (2x − 2)
d) 3 − x2 + x − 12 = 12
e) 14x − x − 14 = 14
8 paź 15:56
Mateusz:
A dlaczego nie moze wyjsc

w d) oraz e) pozbywasz sie ułamków i rozwiązjesz dalej w a) tez
pozbywasz się ułamka i normalnie rozwiązujesz
8 paź 16:02
PuRXUTM: x=3
rozumiesz ? jak tak to spróbuj następny podpunkt sama

jak nie to pisz
8 paź 16:03
aniaaaa ;): w d) mi wychodzi cały czas 0=0, a ma wyjść x=7
8 paź 17:53