matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij zależność
Genevive:
Uzasadnij, że jeśli B⊂ A⊂ Ω, to P(A\B)= P(A)−P(B). Bardzo proszę o pomoc
8 paź 14:43
pigor:
.... , otóż P(A\B)= P(A) − P(A∩B) , ale B⊂A ⇒ A∩B= B i P(A∩B)=P(B) , więc P(A\B)= P(A) − P(B) c.n.u. ...
8 paź 15:02
Genevive:
Dzięki
8 paź 15:08