matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
anna:
pierwiastek z 5 dodac4 kreska ulamkowa pierwiastek z 5.
8 paź 14:25
tn:
√
5
+4
√
5
I co dalej ?
8 paź 14:30
pigor:
... , a więc np. tak :
4
4
√
5
5
4
9
√
5
+
=
√
5
+
=
√
5
+
√
5
=
√
5
= 1,8
√
5
. ... :
√
5
5
5
5
5
8 paź 14:31