Obliczanie czasu
Dariaaa: Przylatujesz do Warszawy (21E, 52N) z Ottawy (75W, 45N) o godzinie 19.30 czasu strefowego (w
Polsce). O której godzinie czasu strefowego w Kanadzie samolot wystartował z lotniska w
Ottawie, jeśli jego lot rtwał 11 godzin?
9 maj 13:54
Damian: Czy wiesz jaka jest zależność pomiędzy stopniami a minutami

Narysuj sobie dwa pkt (Dane miasta) połącz linią i zrob trojkąt prostokątny...

a = różnica długości...
b= różnica szerokości
c =.... sama już się domyślisz
9 maj 13:57
Damian: Aha trójkąt powinien mieć bok a równoległy do równika
9 maj 13:58
Dariaaa: Bozee

Jakaś czarna magia
9 maj 14:01
Dariaaa: Nie czaje tego
9 maj 14:03
Damian: patrz
9 maj 14:07
Dariaaa: noo
9 maj 14:08
Damian:
9 maj 14:12
Dariaaa: I to wszystko

9 maj 14:13
Dariaaa: co dalej robic

?
9 maj 14:20
Damian: odejmujesz długości geograficzne w sumie to dodajesz...

wyjdzie 96
0
teraz powiedz mi czy 1
0 − 4min czy 4
0 − 1min

bo nie wiem


9 maj 14:24
Damian: a wa jakiej szkole jestes gim czy srednia
9 maj 14:24
sylwia gdańsk: pewnie gim
9 maj 14:33
Damian: raczej tak... ale zadanie nie jest trudne
9 maj 15:21
Dariaaa: 1 stopien to 4 minuty
9 maj 19:44