matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
asdf:
Tożsamości boole'owskie z rozwiązaniami Posiada ktoś taki zbiór? Na internecie szukam i nie mogę znaleźć
8 paź 00:03
asdf:
Chodzi mi o takie coś, np.: Udowodnij, że L = P: a(a∪b
−
c)(a
−
b∪c) = ac ∪ b
−
c np. b
−
= przeciwność b = −b
8 paź 00:05