Granice Ciagu
Karolcia: Mam taki problem w zadaniu mam zbadac granice czy
Mi jakims cudem wychodzi zawsze −3 prosze o pomoc
7 paź 23:35
Ajtek:
Masz sprawdzić czy ta granica =2, tak?
7 paź 23:37
asdf: | | 4 + 3n | | | |
limn→∞ |
| = limn→∞ |
| = |
| | 2 − n | | | |
czerwone zbiega do zera, n się skraca i zostaje:
−3
7 paź 23:38
Karolcia: Dzieki mi tak samo wyszlo ale nie bylam pewna czy dobrze i sie zastanawialam i wolalam to
skonsultowac czyli na 100 % −3
7 paź 23:39
Ajtek:
Cześć
asdf, widzę, że jesteś specjalistą od granic. Tydzień nauki i wszystko jasne

.
7 paź 23:39
Karolcia: czyli ok
7 paź 23:41
Ajtek:
Pewnie, że ok. Miałaś sprawdzić czy granica wynosi 2, z obliczeń wyszło −3, zatem granica nie
była prawdziwa

..
7 paź 23:42
Karolcia: dziekuje blodynki tak maja ze nie wierza w swoje obliczenia hehe i dlatego wolalam sie
upewnic dziekuje
7 paź 23:44
Ajtek:
Kolor włosów tutaj nie ma nic do rzeczy. Albo umiem, albo nie umiem. Albo rozumiem treść
zadania, albo nie. Nos do góry i do przodu, ze zrozumieniem treści.
7 paź 23:49