matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
asdf:
cos(450
o
) = cos(360 + 90) = cos90 = 0 ctg(1300
o
) = ctg(1080 + 220) = ctg(220) = ctg(180 + 40) = III ćw = ctg40 cos(549) = cos(360 + 189) = cos(189) = −cos9 dobrze?
7 paź 23:34
asdf:
?
7 paź 23:38
Timmy:
Tak.
7 paź 23:39
aniab:
tg i ctg mają cykl co 180° więc w drugim można 180 wyrzucić bez konsekwencji i kontroli ;>
8 paź 11:46