matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
mati:
prosze o pomoc, rozwiazalem to, ale interesuja mnie prawidłowe wyniki chce tylko sobie sprawdzic czy mam dobrze. korzystajac z postaci algebraicznej rozwiaz równanie z
2
= z ̅
7 paź 23:13
Mila:
4 rozwiązania x=0 i y=0 x=1 i y=0
1
√
3
x=−
i y=
2
2
1
√
3
x=−
i y=−
2
2
7 paź 23:47