matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bez
Jamal:
|x|
x+
=|x|
x
7 paź 23:11
yep:
dla x ε <0; +niesk) x + (x/x) = x x + 1 = x 1 = 0 sprzecznosc dla x ε (−niesk; 0) x + (−x/x) = −x x − 1 = −x x = (1/2)
7 paź 23:16
yep:
aha w drugim tez sprzecznosc, bo x = (1/2) nie nalezy do dziedziny (−niesk; 0)
7 paź 23:19