matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
damian:
rozwiąż równanie
n
3
=20
7 paź 22:14
Krzysiek:
n(n−1)(n−2)/3!=20 n(n−1)(n−2)=60 n(n−1)(n−2)=3*4*5 n=5
7 paź 23:19
Jack:
3!=6 ⇒....n=6
7 paź 23:31