Funkcje
Gabor: Do wykresu funkcji f(x)=(13)x nalezy do wspolrzednych :
A(−1,−3)
B(0 13)
C) (−2,9)
D (−1,2)
7 paź 22:12
ICSP: C
7 paź 22:13
Gabor: dzięki a jak dokładnei do tego doszedłes ?
7 paź 22:14
ICSP: A podstawiałem sobie po kolei. Punkt ma współrzędne P(x ; y) więc w przykładzie a) zapis
P(−1;−3) oznacza x = −1 , y = −3 = f(x)
wstawiam to teraz do wzoru funkcji i sprawdzam czy L = P
−3 = 3
sprzeczność więc ten punkt nie należy do wzoru funkcji. Teraz sprawdzasz czy punkt w b) należy
itd.
7 paź 22:16
Gabor: Dzieki
7 paź 22:21