matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź równania osi symetrii wykresu funkcji
jj:
1
2
x
Znajdź równania osi symetrii wykresu funkcji y=
x+3
7 paź 21:58
Bogdan:
1
x
2
3
−
2
1
y =
⇒ y =
+
x + 3
x + 3
2
1
P = (−3,
)
2
Osie symetrii:
1
s
1
: y = (x + 3} +
⇒ y = ...
2
1
s
2
: y = −(x + 3) +
⇒ y = ...
2
7 paź 22:36