Skala
Krystyna Hryszkiewicz: Działka budowlana o powierzchni 1200 cm2 ma na planie powierzchnie 48cm2. Skala tego planu
wynosi
:
A 1:50
B 1:25
C 1:500
D 1:2500
7 paź 21:35
7 paź 21:36
Krystyna Hryszkiewicz: ODP B

?
7 paź 21:38
Radziu: 1:25 ?
7 paź 21:38
dero2005:
co to za działka o pow 1200 cm2, psia buda się nie zmieści
może to było 1200 m2?
7 paź 21:40
Krystyna Hryszkiewicz: zgadza się , wkradł sie bład
7 paź 21:40
dero2005:
jeżeli 1200 m2 to C
7 paź 21:46
SavickaSS: Czemu tak?
7 paź 21:49
Krystyna: Jak do tego doszliście ? bo już się gubie
7 paź 21:58
dero2005:
1200 m
2 = 12 000 000 cm
2
| 12000000 | |
| = k2 = 250000
|
| 48 | |
k =
√250000 = 500
7 paź 21:58