matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji
Sawickas:
Wykres funkcji y=−2x
2
+3 przesunięto o 2 jednostki w lewo i 3 w górę , otrzymano wykres funkcji danej wzorem: A y=−2(x−2)
2
+6 B y=−2(x+2)
2
+6 C y=−2(x−2)
2
D y=−2(x+2)
2
7 paź 21:24
berni:
ma być odpowiedz B
7 paź 22:10