zasada mnozenia
Monika: Podaj mozliwe wyniki doswiadczenia polegajace na trzykrotnym rzucie moneta, czterokrotnego
rzutu moneta, pieciokrotnego rzutu moneta i dziesieciokrotnego rzutu moneta. Proszę o pomoc z
wyjaśnieniem bo nie wiem o co kaman ..
7 paź 20:57
7 paź 20:59
Monika: dlaczego po 3−krotnym rzucie jest osiem wyników ?
jak bedzie z innymi rzutami ?
7 paź 21:03
Eta:
3 krotny rzut monetą
Ω= {(OOO) (OOR) (ORO) (ROO) (RRO) )ROR) (ORR) (RRR)}
|Ω|= 23=2*2*2=8
7 paź 21:06
Monika: dlaczego po 3−krotnym rzucie jest osiem wyników ? jak bedzie z innymi rzutami ?
7 paź 21:06
Monika: a z czterokrotnym bedzie 24 =16 ?
7 paź 21:07
Eta:
tak
7 paź 21:09
Monika: Dziękuję
7 paź 21:09