log2(log2 128) = ?
siemanko: proszę o rozpisanie przykladu
log2(log2 128) =
7 paź 20:15
Aga1.: log2128=7
7 paź 20:21
siemanko: zauważ że jeszcze przed log2 128 jest następny logarytm ... i właśnie o to mi chodzi
7 paź 20:24
siemanko: log2(log2128)
7 paź 20:26
Aga1.: log2(log2128)=log27 i tyle.
7 paź 20:27
siemanko: hmm a log
27 to ile jest ? jesli moglbys rozpisac jak to obliczac

bo do tego momentu co
doszedłeś to też jestem , ale mam z tego wynieść normalną liczbe rzeczywistą
7 paź 20:29
Aga1.: To jest dokładna wartość, a chcesz wiedzieć ile równa się w przybliżeniu?
2<log
27<3
lub
| | log7 | | 0,84509804 | |
log27= |
| ≈ |
| ≈ |
| | log2 | | 0,301029995 | |
7 paź 21:10