nierówności
kamilcia: Rozwiąż nierówności:
(x+1)
2 ≤1
(2+x)
2 ≤ 0
Nie wiem ale ciągle nie zgadzają mi się wyniki , dlatego proszę o inne wykonanie
7 paź 20:14
sushi_gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
7 paź 20:17
Mati: x2−2x+1≤1
x2−2x+1−1≤0
x2−2x≤0
x*(x−2)≤0
x=0 ⋁ x=2
a w drugim masz gotowe
x=−2
7 paź 20:21
PuRXUTM: (x+1)
2≤1
(x+1)
2−1
2≤0
(x+1−1)(x+1+1)≤0
x(x+2)≤0
no i rysujesz parabolę i odczytujesz z wykresu
7 paź 20:23
Mada666: (x+1)2≤1
x2+2x+1−1≤0
x2+2x≤0
Δ=22−4*1*0=4
x1=−2−2/2=−2
x2=−2+2/2=0
x∊<−2,0>
(2+x)2≤0
x2+4x+4≤0
Δ=42−4*1*4=0
x1=−4/2=−2
x∊R
7 paź 20:27