:)
ola: zbadaj monotoniczność ciągu:
bn=3n+2n+1 , n=1,2,......
7 paź 19:07
sushi_gg6397228:
przepis znamy na badanie monotonicznosci?
7 paź 19:16
ola: nie bardzo
7 paź 19:19
betomek: Za n podstaw 1, a później podstaw 2 i zobaczysz który wynik jest większy
7 paź 19:20
sushi_gg6397228:
a jak robiliscie to na zajeciach?
7 paź 19:21
ola: jeszcze tego nie robiliśmy ja mam studia przez internet więc sama się wszystkiego muszę uczyć
7 paź 19:26
sushi_gg6397228:
takie cos bylo w LO 2 klasa
trzeba zbadac różnicę
bn+1 − bn >0 (ciag rosnacy) ; <0 (ciag malejacy)
zapisujemy bn+1=....
7 paź 19:31
ola: ok dziękuję
7 paź 19:37
sushi_gg6397228:
zapisuj tutaj swoje wypociny to sie sprawdzi
7 paź 19:39