matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Sandii:
liczby 2,7,12 są trzema początkowymi wyrazami nieskończonego ciągu arytmetycznego, które wyrazy tego ciągu są zawarte w przedziale (500;520) ?
7 paź 18:50
sushi_gg6397228:
a
1
=... r=... a
n
=... 500<a
n
< 520
7 paź 18:59