matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziękuję
pp:
OBLICZ GRANICĘ CIĄGU : a
n
=(1−
2
n
)
n
b
n
=(
n−2
n
)
2
n
7 paź 18:35
Krzysiek:
skorzystaj z liczby 'e' do policzenia tych granic
7 paź 18:38
Aga1.:
lima
n
=e
−2
, gdy n→
∞
(bezpośrednio ze wzoru)
7 paź 21:30