Pilne!
AAAAAAAAAAAA: suma odległości na osi liczbowej liczby x od liczby 1 i −3 jest równa 5. wobec tego x spełnia
równanie:
A. |x − 1| +5 =|x+3| B.|x + 1| +5 =|x−3| C. |x − 1| +|x+3|=5 D. |x+1|+ |x−3 |=5
7 paź 18:34
Eta:
C)
7 paź 18:34
AAAAAAAAAAAAAAAa: a skąd się to wzięło?
7 paź 18:35
7 paź 18:36
AAAAAAAAAAAA: ale mi pasuje dokładnie ten opisać
7 paź 18:38
WWWWWW:

kolor czerwony − cyfra 3
kolor niebieski − cyfra 9
kolor zielony cyfra − (−3)
kolor rózowy cyfra− (−9)
wskaż rysunek na którym jest przedstawiony zbiór rozwiązań nierówności |x+6| > 3
A B C D
7 paź 18:59
WWWWWWWWW: ale mi o wyjaśnienie chodzi
7 paź 19:06
Eta:

Tak powinien wyglądać rys;
Na Twoim opisie, można dostać oczopląsu

Odp: C)
7 paź 19:08
WWWWWWWWWW: to w końcu odp C czy D?
7 paź 19:09
Eta:
C)
7 paź 19:10
Eta:
C)
7 paź 19:10
WWWWWWWWW: ok, dziękuje
7 paź 19:10
WWWWWWWWW: suma przedziałów (−∞;6) ∪ (6; +∞) jest zbiorem rozwiązań nierówności:
A. |x|>6 B. |x|≥6 C. |x|<6 D. |x|≤6
7 paź 19:23
Eta:
A)
7 paź 19:34
WWW: zbiór liczb których odległość na osi liczbowej od liczby 2 jest równa 4, można opisać
równaniem:
A.|x|=4 B.|x−2|=4 C.|x+2|=4 D. |x−2|=2
7 paź 19:39
Eta:

B) |x−2|=4 ⇒ x−2=4 v x−2= −4
x= 6 v x= −2
7 paź 20:02
7 paź 20:03