| x | ||
a) |x+1|≤ | +2 | |
| 3 |
| x | x | |||
x+1≤ | +2 /*3 −x−1≤ | +2 /*3 | ||
| 3 | 3 |
| 3 | 9 | |||
x≤ | x≥− | |||
| 2 | 4 |
| 3 | 9 | |||
x∊<−1, | > x∊<− | ,−1) | ||
| 2 | 4 |
| 9 | 3 | 3 | ||||
Moja odp: x∊<− | , | > odp z zajęć.: x∊<−6, | > | |||
| 4 | 2 | 2 |
| 1 | ||
x<− | ||
| 2 |
| 1 | 1 | |||
Odp moja x∊(−∞, − | ) odp z zajęć: x∊<−1, − | ) | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
zad2/ x< − | i x<0 to część wspólna : x€ (−∞, − | ) | ||
| 2 | 2 |
f(x)=|x|
g(x)=x+1 zielony
| −1 | ||
wykres f(x) leży nad wykresem g(x) dla x< | ||
| 2 |
| 1 | ||
x= − | ||
| 2 |
| 1 | ||
⇔|x|>x+1 dla x<− | ||
| 2 |
jednak w dalszym ciągu nie wiem na czym stoję
@ Eta i Mila : z waszych odpowiedzi wnioskuję , że moja odpowiedź do zadania 2. jest rówineż
| 1 | ||
poprawna − x∊(−∞,− | ). Przy wykonywaniu sprawdzenia wynika ( jeśli robie to jak | |
| 2 |
| 1 | ||
trzeba), że każda liczba x<− | spełnia równanie |x|>x+1 | |
| 2 |
help me !