Wykaz ze
Patrycja: Wykaż ze liczba x jest nautralna jesli P{5} − P{(1−P{5})2}
7 paź 17:46
Patrycja: √5 −
√(1−√5)2 przepraszam za blad..
7 paź 17:47
Mati: x=
√5−
√(1−√5)2
7 paź 17:48
Eta:
√a2= |a|
√5− |1−√5|=........
7 paź 17:48
Patrycja: Czyli wyjdzie −1 ?
7 paź 17:55
sushi_gg6397228:
pudło
7 paź 18:00
Patrycja: To co zrobilam zle ?
7 paź 18:00
sushi_gg6397228:
strzelalas
nigdzie nie ma obliczen
7 paź 18:02
Patrycja: Obliczalam na kartce. Z wartosci bezwzglednej wyjdzie 1+
√5 ? Jesli tak to przeciez
√5 −(
1+
√5) =
√5 − 1 −
√5 = −1
Nie wiem co jest zle
7 paź 18:05
sushi_gg6397228:
jak masz |4−6| to u Ciebie wychodzi 4+6=10 czy to jest poprawnie
7 paź 18:07
Eta:
|1−√5| = −1+√5
√5−( −1+√5)=........
7 paź 18:08
Patrycja: Nadal nie rozumiem.. Myslalam ze wartosc bezwzgledna zawsze zmienia znak na plus
7 paź 18:14
7 paź 18:17